maanantai 27. kesäkuuta 2011

Terassin uusi ilme

Hei vaan! Juhannus sitten meni. Oli ihanaa viettää aikaa koko perheellä...vähän niin kuin miniloma.

Terassia olen pikkusen laitellut. Uudet verhot ja verhotangot ovat minulle todella mieluiset. Entiset verhot olivat läpikuultavat ja vaijerikiinnityksellä. Hermoistuin kun se vaijeri aina roikku notkollaan. Verhotkin alkoivat olemaan jo aikansa eläneet.
 Itse värkkäsin nuo verhotampit...eri malli olis ehkä ollut parempi mut kiire oli tehdä nuo valmiiksi :)
verhot kiinni

Verhot terassilla luovat minusta huonemaista tunnelmaa. Antavat näkösuojaa ja yksityisyyttä naapureilta, kun haluaa istua terasilla rauhassa.Meillä on terassin ikkunoissa sälekaihtimet ja ne on kyllä ollut todella toimivat myös. Lisäksi meillä päin on ihan älyttömästi itikoita...grrrr! Ei puhetta että vois rauhassa istua.. heti ne pikku inisijät on kimpussa!Verhot kiinni ja toiselle puolelle hyttyskiekot lasilautaselle palamaan! Kesähelteellä kun pitää verhot kiinni saa kivan vilvoittelupaikan ja kylmällä ilmalla tuulen suojaa. Niin ja lämminilma puhaltimet kun syksyllä laittaa päälle(roikkuu terassin katosta) niin iltoja terassilla voi jatkaa pitkälle syksyyn.Tosi kätevää minusta! Toki lasitettu terassi olisi mukavampi, mutta myös kalliinpi. Ehkä sitten joskus, nyt mennään näillä :)Tälle sivupöydälle voi tuoda juotavaa varjoon. Puukori pöydän alla  on löytö kaupan roskalavan päältä :) Valkosta pintaa. Tiesin heti että sille olisi monta käyttö tarkoitusta. Nyt pehmusteiden säilytyksessä. Mies on ollut kiireinen niissä "oikeissa raksahommissa" niin en ole saanut häntä poraamaan reikiä tuohon laatikkoon tolle köysisysteemille. Joten samanlainen viritys tuli siihen kuin verhoihin.

Uudet merihenkiset tyynyt hankin terassille myös. Vanha puusohva on joutunut jäämään ulos sillä tällä hetkellä se ei mahdu meille sisälle. Tarkoitus pelastaa se takas sisälle yläkerran valmistuttua. Sen sisälle saa  kaikki kesälelut ja pelit..mölkky ja kroketti..yms. yms. Ennen tätä merihenkistä tyyliä, oli täällä paljon pinkkiä ruusua ja pilkkuja ja ruutua ja pitsiä. Mieheltä alko tulemaan kommenttia että kuin kermakakussa asuisi, joten pitsit ja pinkit veks. Ja hyvä niin koska tykkään tästä tyylistä nyt todella. Rauhallisempi.Tuolit odottavat maalausta. Pitäisi repäistä jostakin aikaa alkaa taas pitkästä aikaa tuunaamaan.Pari penkkiä ja tuolia huutas maalia pintaansa.Ovat tulossa tälle samaiselle terasille. Varastossa lisää projekteja...odottelee että niille saadaan sijoituspaikka yläkerrasta.Tuunaus on mulle mielusta puuhaa. Mutta niiden tekemistä hidastaa tämä keskeneräisessä talossa asuminen :) Tänne luvattu ens viikoksi helteitä, joten voi olla että raahaan hiomakoneen ulos ja maaliruiskulla noita projekteja  osottelen..ainakin paria :)

Aurinkoista ja iloista viikkoa !

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Nätti kodikas koti teillä! :) Itsekin pidän merihenkisestä sisustuksesta. Kertoisitko mistä olet ostanut terassin ihanat numero-tyynyt?

Heidi kirjoitti...

Hei vaan! Kiitos :) Numero tyynyt ovat tilattu Jotexin postimyynnistä..nettikauppa. Googlaa jotex niin löytyy. Tyynyt maksoivat 7€ kappale, mutta juuri eilen tuli postissa Jotexin ale kuvasto ja samat tyynyt olivat 3,50€. Todella hyvä laatuiset minusta. Ainut miinus että toimitus oli pitkä..noin 1,5 kuukautta...olivat olleet suositteuja.

Anonyymi kirjoitti...

Ok, kiitos nopeasta vastauksesta! :)