torstai 8. joulukuuta 2011

8. joulukuuta


Ollaan innostuttu taas pitkästä aikaa käymään paljon kirjastossa lasten kanssa. Tämän kirjan laina-aika on jo uusittu monta kertaa :) Aivan ihana! Suosittelen! On niin lasten kuin aikuisten mieleen! Ihana tarina jouluruususta...mitä en tiennytkään! Nyt kyllä huokuttaa käydä seuraavalla kaupasta hakemassa jouluruusu :)


"Lengenda siitä, miten jouluruusu sai nimensa:
Olipa kerran pieni tyttö, joka oli niin köyhä, ettei voinut hankkia lahjaa jeesus-lapselle Beetlehemiin.
Tyttö seisoi talviyönä kylmässä hangessa itkemässä. Siihen mihin tytön kyyneleet putosivat, kasvoi myöhemmin ihana kukka nimeltään joulun ruusu, Helleborus niger." 

Ote kirjan viimeiseltä sivulta.
Kirjassa seikkailee Satu kukkameri ja alkaa hoitamaan jouluruusua " Helleä".


Muutkin joulukirjat on kaivettu esille joulukoristelaatikon kätköistä. Ne on luettu löpi monta kertaa :) Eivät tunnu kyllästyvän, vaan odottavat aina lemppari kohtia kirjoista :)


Tänään  ja eilen illalla olen järkkäillyt meidän nykyistä makkaria. Tästä tulee sitten joskus kun makkarimme muuttaa ylös..niin vieras & työhuone. Huone on täynnä lipastoa ja kaappia..väliaikaisia ratkaisuja...ei aina niin kivoja, mutta yritän aina niitä aina tuunata niitä että jaksan odottaa yläkerran valmistumista :)
Meillä on sängyn päätynä minun papan syntymäkodin(nykyisen suvun kesäpaikan) vanha ovi. Ovi hyville unille :) Meinasin sen maalata valkoiseksi, mutta onneksi mies ei antanut! Yläkerran makkariin on tulossa tumma hirsiseinä :) Sopii sitten sinne minusta hyvin.
Katossa on mummon ja papan vanha kristallikruunu...70-80 luvulta.


Uusin sisustus hankitani on nuo matkalaukut tuolla vaatekaapin päällä. Tykkään niiiin noista ajanpatinoimista laukuista! Sinne saa laittaa piiloon tavaraa. Yöpöydät
olen maalannut olivat ennen ruskeat.


Sitten..ei niin kauneimmasta päästä, mutta toimistokaappi sai vahnanlakanan "ovekseen". Värikkään mapit sain piiloon :) Kirkkaalla paksulla pakkausteipillä kiinni :) Sitten kun tästä huoneesta tulee vieras& työhuone niin huone saa ihan eri kalusteet ja nuo viritykset lähtee! Mutta nyt näin.
Kaapin vieressä sukulaisen tekemä vanha lipasto...sekin tuunatiin kokonaisuuten sopivaksi...valkoinen väri ja uudet vetimet.

Tälläistä aukesi 8. päivän luukusta :)

Ulkona on koko yön ja päivän satanut lunta! Aivan mahtavaa!

Pirteää päivää teille!

2 kommenttia:

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Voi tuo kirja kuulostaa niin ihanalta, pitääkin käydä kirjastossa pälyilemässä. Kivan sängynpääty toi vanha ovi, oliko se alunalkaen sopivan kokoinen vai onko sitä pitänyt lyhentää? Kaikki ovet joita oon miettiny on liian pitkiä. Ehkä sänkymme vaan on liian kapea? ;)

Heidi kirjoitti...

Tiina: Meidän sänky on 160cm leveä..ovi on hieman isompi. Siihen ruuvattiin jalat , että saatiin se ylemmäs. Ei tarvinut lyhentää. Ennen vanhaan on ovet olleet johonkin aikaan paljon lyhkäsempiä. Toinen ovi kans mulla jemmassa ja odottaa sille suunniteltua paikkaa :)

Kirja on lasten kirja, mutta sopii lapsenmielisille...ainakin minulle :)